Περί αριστεράς, δεξιάς, αναρχικών και ναζιστών

Μήπως είναι ευκαιρία να αφήσουμε τέτοιους τύπου διαχωρισμούς και να βρούμε που είναι τα πραγματικά προβλήματά μας. Και να αφήσουμε τις παπαριές για εθνοσωτήρες και κοματόσκυλα επαγγελματίες πολιτικούς. Εμείς ως Έλληνες (τώρα ποιος είναι Ελληνας είναι μια ολόκληρη ιστορία αλλά μην ασχοληθούμε με αυτό τώρα) έχουμε μια καλή βάση (μάλλον πολλές καλές βάσεις) για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε περί των κοσμοθεωριών μας. Βάσεις που τις απαξιώνουμε, ή τις διαστρέφουμε ή τις προσεγγίζουμε επιδερμικά.
Πάντως τα προβλήματα της Ελλάδας ως χώρας (και εννοώ και τα προβλήματα στο χώρο και στα άτομα και στο περιβάλλον και στις συνθήκες ζωής μας) δεν οφείλονται σε οικονομικά μοντέλα (καπιταλισμός , σοσιαλισμός) ούτε σε κυβερνητικά σχήματα (μεταπολίτευση χούντα πασοκ νδ κλπ) αλλά στην αδράνεια αυτών που θα έπρεπε να ενεργούν, και στις δράσεις αυτών που θα έπρεπε να αδρανούν.
Διαβάστε λίγο τα αποσπάσματα στο ημερολόγιο του Mengele. Μήπως η βλακεία είναι το κακό της υπόθεσης; Μήπως οι βλάκες σαν επιπλέοντες φελλοί απογασίζουν; Και οι έξυπνοι; υπάρχουν άραγε;
Αυτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ, ισχυρα εργαλεια χειραγωγησης