Περί δυναμικών κινήσεων

Κύριοι,
μην βρίζετε τον κύριο υπουργό διότι την δουλειά του κάνει και αυτός.>>Το ζήτημα είναι πώς και αυτός έχει ευθύνες όπως και οι προηγούμενοι στην θέση του αλλά και τα κόοματα εξουσίας για την βία που επικρατεί. Είναι δέσμιοι των επιλογών τους και ένας διαλογος μαζί τους στα έδρανα της βουλής είναι αντίστοιχης αξίας με έναν διάλογο καφενείου για τις τακτικές του στρατού στο ΙΡΑΚ. Κανένα κεφάλι δεν θα επουλωθωθεί ΄΄η θα πονάει λιγότερο από την ομιλία της κας Διώτη.
Θα συμφωνήσω και γώ κε κάποιους απόεδώ ότι ο συν συριζα και γω δεν ξερω τι έχω μπερδευτεί, του δίδεται μια καλή ευκαιρεία να πάρει ένα κομμάτι κόσμου, πολύ δυναμικό και μαχητικό. Ο παπουτσής του έστρωσε την μπάλλα, άμα την χάσει και αυτήν τον φορά τότε ή πολλοί χαζοί είναι ή έχει απόλυτο δίκιο το ΚΚΕ
Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στις τεράστιες ευθύνες συλόγων και κομματικών σχηματισμών οι οποίοι δεν προστατεύουν τον κόσμο.
Ωρεςώρες αναρωτιέμαι όταν αφήνουν να εκτυλιχτει μια κατάσταση με βία ποιοι κερδίζουν?
Πάντως παρότι ότι στο πεδίο της σύγκρουσης ο αστυνοικός δείχνει εχθρός και αντίπαλος ας σκεφτούμε ότι και αυτός είναι θύμα των καταστάσεων.
Σε όσους λοιπόν επιλέγουν συγκρουσιακές τακτικές ας ους θυμήσω παραφράζοντας λίγο το "Περι πολέμου" του Κλαούσεβιτς ότι πόλεμος είναι πολιτική με άλλα μέσα και ειδικά όταν εχουν αποτύχει τα άλλα μέσα. Σύγκρουση λοιπόν στους δρόμους είναι πολιτική αλλά δυστυχώς δεν εξαντλήθηκαν τα άλλα μέσα. Και εδώ ας προσέξουμε ποιος έχει συμφέρον από μια εξάντληση των πολιτών που επιφέρει μια συγκρουσιακη τακτική, μα φυσικά τα άτομα της κυρίαρχης τάξεις, και οι κερδίζοντες περί αυτών. Και γιατί συμβαίνει αυτό? μα η απάντηση είναι πολύ απλή γιατί είναι στην πιο αδύναμη πλευρά όπως και να το εξετάση κανείς. Στην ουσία βασίζοντια στην παραγωγή έργου από κάποιους άλλους και δεν είναι ανεξάντλητη οι πόροι που μπορούν να διαθέσουν για την επιβολή της εξουσιας τους και την φύλαξή τους.
Επίσης οταν μέσω αυτής της σύγκρουσης απαξιώνουμε τον αστυνομικό τότε έχουμε δώσει προβάδισμα στην προαναφερόμενη τάξη, δεν θα μακρυγορήσω αλλά ο αστυνομικός είναι αυτός που προστατεύει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας από εγκληματούντα άτομα. Είθισται οι αριστεροί να νιώθουν αποστροφή για την αστυνομία αλλά οι αστυνομικοί είναι που προσπαθούν να προστατεύουν τον ανίσχυρο πολίτη από τον μικροκακοποιό που παρόλα αυτά είναι επικυνδυνος. Η αστυνομία κάνει κοινωνικο έργο και μπορεί να το κάνει καλά.Το κακό είναι ότι οι "ηγέτες" τηνς θέλουν αποκομένη από το κοινωνικό σύνολο για να μπορούν με χαμηλές αμοιβές του προσωπικού να το χρησιμοποιούν εναντίων των διαμαρτυρόμενων. Για να σκεφτούμε ανδεν υπήρχε πνευματική χειραγώγηση των σωμάτων ασφαλέιας δεν θα καθόντουσαν για αυτον τον μισθο να τους βρίζει ο κόσμος. Από την άλλη μεριά δεν σημαίνει ότι το κίνημαδεν πρέπει να παίρνει και επιχειρησιακές προφυλάξεις από την αστυνομική αυθαιρεσία.
Στην συνέχεια παραθέτω αυτούσιο από άλλο άρθρο ενα σημείωμα.
Ας αναλύσουμε ψύχαραιμα την κατάσταση και ας "δούμε" σκέψεις ανοικτές και κρυφές εκατέρωθεν.
1. Πολιτικοί και κυβερνώντες παίρνουν ένα μύνημα (από ΜΜΕ εταιρείες δημοσκοπήσεων κομματικούς μηχανισμούς κλπ) ότι ο κόσμος δεν τους γουστάρει έχουν καταλάβει το παιχνίδι τους αλλά γνωρίζουν πολλοί καλά πώς όταν ταϊζεις το σκυλί δεν σου γαυγίζει.Το ζήτημα είναι να μπορείς να το ταϊσεις. Επόμενη πληροφορία (από τις εκπομπές του Λαζόπουλου, μην το γελάτε πιάνει τον παλμό) είναι ότι η βουλή έχει απαξιωθεί ως σύμβολο δημοκρατίας και το σύνθημα να καεί να καεί το μπουρδελο η βουλή έχει ευρεία αποδοχή. (Εν τω μεταξύ αν συμβεί αυτό θα ανοίξει και καμιά οικοδομική εργασία, αν την δείτε να καίγεται μπορεί να έχουν βάλει το χεράκι τους και οι κατασκευαστικές, ενα ξενοδοχιάκη στην θέση της θα ήταν ότι έπρεπε για την ανάπτυξη του τουρισμού και το κοινοβούλιο θα μπορούσε να πάει στο λουτράκι να είναι και κοντά στο καζίνο και άμεση πρόσβαση με προαστιακό, ειδυλιακό οικόπεδο οι εγκαταστάσεις της σχολής μηχανικού, δίνω και ιδέες). Ας επανέρθω επειδή λοιπόν υπάρχει αυτός ο φόβος της επίθεσης το κτίριο λογικό είναι να θέλουν να αποτρέψουν την μάζα από το σύνταγμα.
2. ΠΑΜΕ καλά πάει και κάνει και ασκησεις ακριβείας, δεν είναι κακή αυτή η επιλογή και έχει πολλά κέρδη. Πρώτον την ασφάλεια των συμμετοχόντων στο ΜΠΛΟΚ του, την πειθαρχημένη πορεία και όταν αποφασίσει για σύγκρουση θα έχει και το στρατηγικό πλεονέκτημα της διάταξης δυνάμεων και των διαπραγματέυσεων. Μην ξεχνάτε ότι το ΚΟΜΜΑ είναι μάχιμο, διαωνείται ή συμφωνείται μια παράδοση την έχη. Τον αν διαχειρίστηκε ποτέ σωστά την "στρατιωτική" του δύναμη είναι συζήτηση άλλης ταινίας. Πάντως δεν παύει να είναι επίφοβο και να έχει γνωση λειτουργίας κρατικής μηχανής. Επίσης την σύγκρουση το ΠΑΜΕ θα την επιλέξη με κριτήρια marketing πια.
3. Αστυνομία. Εδώ έχουμε πρόβλημα. Η ηγεσία ακολουθεί τις οδηγίες της πολιτικής εξουσίας στον στρατηγικό σχεδιασμό, στο τακτικό και επιχειρησιακό τμήμα αποφασίζει μόνη της σύμφωνα με τις γνώσεις και εμπειρία που έχει αποκομίσει.
Ας μιλήσουμε για βιαίτητα τώρα, όταν έχεις συγκεκριμένους πόρους πρέπει να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα με την μικρότερη φθορά. Τι πόρους έχει η αστυνομία για να τελέσει τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας.
α. Ανθρώπους, το κυριότερο και το πιο ευπαθές. Και το πρόβλημα είναι και ο αριθμός (μικρός) αλλά και οτι οι άνθρωπο κουράζονται. Πόσες ώρες νομίζεται ότι ένας άντρας κατασταλτικής δύναμης είναι σε θέση να αποδώσει βέλτιστο έργο? Και σας πληροφωρό ότι δεν αντέχει κάποιος για πολύ να βαράει. Προμηθευτείται στυλιάρη από σκερπάνι και αρχίστε να βαράτει το γουρονόπουλο των χριστουγένων, πόση ώρα θα αν΄τεξετε νομίζετε? Λοιπόν η βιαιότητα είναι ένα μέσο να ξεμπερδεύει κάποιος σε μικρό χρόνο. Η χρήση χημικών ξεκουράζει από την σωματική δραστηριότητα.
2. Επόμενως πόρος, τα χημικά, βοηθάνει στην διάσπαση του πλήθους και επιτρέπουν στα όργανα να επικεντρωθούν στους επιτηθέμοενους
3 Μηχανοκίνητα μέσα, μηχανές κλπ προφανείς η χρησιμότητα τους
4. Εποπτικά μέσα, κάμερες και ελικόπτερο
5. Μέσα επικονωνίας για συντονισμό.
Ολα αυτά είναι χρήσιμα όταν όμως δουλευει ο παράγοντας άνθρωπος, και για να αποδώσει ο μηχανισμός εκτος από σωματικές ικανότητες απαιτείται να λειτουργει σωστά και ο ψυχολογικός παράγοντας. Ενας ρόλος των προβοκατόρων λοιπόν είναι να φτιάξει κλίμα έντασης. Ο ρόλος των μη ένστολων είναι για να αισθανθεί ασφαλής ο ένστολος γιατί είναι στοχοποιημένος και ένα σύστημα δικαιοσύνης που να τον εξασφαλίζει για ενέργειες που έγιναν στην φάση της έντασης.
Παρένθεση, για να αναρωτηθούμε πόσοι από μας θα στεκόμαστε απέναντι από μια ομάδα ρίψης μολότωφ και αν το κάναμε πόσο μισθό θα ζητάγαμε. Εγώ πάντως 1500 χιλιάρικο μικτά δεν θα το συζητούσα με τίποτα με 1500 χιλιάρικο θα καθόμουν (με ασπιδα πάντοτε) για κανα δυο νεράτζια και αυτά γινομένα. Τέλος παρένθεσης
Λοιπόν στην εισαγωγή μίλησα για σκέψεις αλλά δεν εγραψα τίποτα ακομα, ξεκιναω
Πολιτικοί "Μας έχουν καταλάβει, ανίκανοι είμαστε πια αλλά κάπως πρέπει να ζήσουμε έχουμε και μιαμ οικογένεια να θρέψουμε, σάμπως οι μόνοι ανίκανοι σε αυτοί την χώρα είμαστε?"
Πάγκαλος "δεν φτάνει που μας ψηφίσανε, και να δενξέρανε τι ψηφίζανε καλά ναπάθουνε"
Αστυνομική ηγεσία "με παπάρες έχουμε μπλέξει, κάτσε να κάνουμε τουμπεκί τώρα και αμα βρούμε και καμιά δουλίτσα την κοπανάμε"
Οργανο της τάξης "Δίκιο έχουν τα τσογλάνια αλλά πρέπει ναζήσουμε και μεις, και αφου την ξέρουνε την κατάσταση γιατί μας πρήζουνε δεν καταλαβαίνουνε πώς αμάδεν πάνε σπίτια τους, οι άλλοι οι μ.... οι γλύφτες οι δικοί μας θα μας λιώσουνε στην ορθοστασία? Και με αυτήν την ανεργία δεν είναι εποχές να παίζει κανείς με την δουλειά του"
Οπως καταλαβαίνεται λοιπόν καλοί μου αναγνώστες το πρόβλημα της βίας ξεκινάει από το στυλ της διαδήλωσης.
Είναι ακριβώς το ίδιο με τους οπαδούς των ομάδων. Ολοι αναγνωρίζουν ότι είναι μαλακία να βαράς τον αντίπαλο οπαδό μιας ομάδας που είναι ιδιωτική εταιρεία αλλά σε τελική ανάλυση έτσι είναι.
Και το τελευταίο,φανταστείται να είσαι στα ΜΑΤ να χρωστάς την κωλοπιστωτική, να θέλεις να πας να την κάψεις την κωλοτράπεζα και να έχεις εντολή να την φυλάς. Τι κάνεις τότε? Βαράς το πλήθος που είναι μπροστά σου, κατά προτίμηση τον παππού που δεν έχει μολότωφ (σε μια μάχη υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες) μπας και βρεί καιρό το άλλο το βλαμμένο με την μολότωφ να την μπουμπουνίσει στην τράπεζα, αν το βλαμμένο την ρίξει στον ΜΑΤΑΤΖΗ είναι βλαμένο και πρέπει να τις φάει.
Αμα όλοι μαςαντικαταστασήσουμε την λέξη μισθωτός με την λέξη μισθοφώρος και διαβάσουμε λίγο για τον τρόπο "λειτουργίας" των μισθοφώρων κατά τον μασαίωνα όλα θαείναι καλύτερα. Αρκεί να καλύψουμε τα νώτα μας.
Οι μισθωφόροι λοιπόν πρέπει να αισθάνονται αλληλέγγυοι και να υποστηρίζει ένας τον άλλο για να παίρνουνε τον μιθό και κανένα bonus.
Αντε να σας βάλω και καμιά ιδέα.
Μυστική συνάντηση σωματείου αστυνομικών υπαλλήλων και σωματείου εργαζόμενων στο πέραμα, στήνουν ένα σκηνικό μάχης σαν να είναι παιχνίδι paintball ξεκινάνε μια συγκρουση χαλαρή και έτσι θα ζητούσουνε υπηρερωίας οι αστυνομικοί, στό τέλος θα έχουνε φροντίσοι να υποχωρήσουν οι εργαζόμενοι με νίκη πάντα της αστυνομίας αλλά το κόστος θα την έχει μεταβάλλη σε μια πύρρειο νίκη. Επομένως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί να αρνηθεί κάτι στους εργαζόμενους. Βέβαια μετά το σενάριο μπορεί να εξελιχτεί με πολλές πλευρές.
Και το τελευταίο η λύση για να υπάρχει αυτή η όσμωση μεταξύ των μισθοφώρων - εργαζόμενων είναι τα οι λέσχες και τα clubs και οι σύλλογοι. Φανταστείται ένας σύλλογος φύλλων της πράσινης πεταλούδας, ποιος ενδιαφέρεται για την πράσινη πεταλούδα/ Εκέι είναι όμως ένας χώρος ζύμωσης και επικοινωνίας.
Αυτά καλά κρασιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ, ισχυρα εργαλεια χειραγωγησης

Περί κερατέας